Logo studio Capaccio

Bine ați venit

Motivațiile care induc o persoană să ia în considerare pornirea unei activităţi autonome sunt mute:

  • spiritul antreprenorial;
  • necesitatea de a se lua înapoi în joc pentru cei care au pierdut locurile de muncă, și poate pentru cei care au o vârstă deosebita ca sa fie salariat.
  • deschiderea TVA

Dacă nu aveți nici o experiență în acest domeniu, este inevitabil să nu posedaţi abilitățile necesare pentru a decide intre nenumeratele optiuni, si in caz de o alegere forțată, destul de intalnita in zilele noastre, pentru a evalua propunerile antreprenorului.

Oricare ar fi motivul care vă stimulează pentru a obține dreptul, costurile asociate cu această alegere trebuie să fie măsurate cu atenție pentru a evalua conștiincios cheltuielile la care vă veți confrunta și suma vânzărilor care este necesară pentru a obține venitul.

Un alt parametru trebuie luat în considerare este complexitatea legilor fiscale din țara noastră, prin care este necesar să fie ghidat de o pregătire profesională, analizarea a acestora cu atenție, toate variabilele posibile pentru a decide care formează corporative luate, în funcție de nevoile sale specifice, tipul de activitate pe care doriți să luați în considerare și posibila prezență a membrilor.

Contabilul va evalua toate variabilele la joacă, va indica cele mai potrivite soluții, va explica clientului costurile, beneficiile și dezavantajele inevitabile și opțiunile diverse.

După ce au analizat toate variabilele și cea mai potrivită soluție, medicul contabil va da de fața cu toate instituțiile implicate în crearea și concluderea unei afaceri(camera de comerț, INPS, INAIL, comună, Agenzia delle Entrate, Agenzia delle Dogane), îndeplinirea tuturor procedurilor, cu informatizarea administrației publice, sunt realizabile numai sub o formă electronică.

După ce sa început afacerea, contabilul se ocupă cu înregistrarea de contabilitate obligatorie și de gestionare a activelor amortizabile, elaborarea situaților financiare anuale, completarea formularelor, plata de returnări de taxe corporative și personale.

Opțional puteți întocmi planul de afaceri, un document care conține ideea de afaceri și strategii pentru a realiza acest lucru, ajutând antreprenorul pentru a evalua capabilitățile, slăbiciunile și puncte forte ale proiectului.

Doctorul contabil poate oferi o evaluare a companiei, să aibă o valoare de pornire pentru a începe negocierea de o posibilă achiziție, și asistă clientul în cumpărarea sau vânzarea de acțiuni.

Dar lucrarea de către doctorul contabil variază nu numai în domeniul contabil: printre activitățile sale, competența sa include administrarea activități, aprecieri, evaluări și opinii, consultanța contractului de muncă, sau alte feluri de contract, revizii, succesiuni ereditare.

Adnkronos

(26-NOV-21 16:46) Recovery, Mantovani (Manageritalia): "Crescita strutturale e sostenibile per ripresa duratura"
Immagine Adnkronos

Milano, 26 nov. (Adnkronos/Labitalia) - “Perché la ripresa economica sia duratura si deve puntare a una crescita strutturale e sostenibile nel tempo. Questo significa diversificare il raggio d’azione degli investimenti, non puntando solo sulle infrastrutture fisiche, che pure sono necessarie, ma anche su quelle della conoscenza culturale al fine di aumentare il livello di competenza dei lavoratori del nostro Paese”. A dirlo, in occasione dell’apertura dell’Assemblea nazionale di Manageritalia, è Mario Mantovani, presidente della federazione, che prosegue: “Dobbiamo puntare sulla crescita dei giovani, affinché possano contare su un più facile e rapido accesso al mondo del lavoro, bisogna guardare alla crescita delle aziende strutturate, ricche di competenze e capacità di investimento. Se non investiamo sula conoscenza e sulla competenza, e quindi anche sul terziario sui servizi, l’effetto degli investimenti del Pnrr finirà molto rapidamente”.

In questo scenario si rivela cruciale il ruolo dei manager, portatori di know how e pronti a mettere a disposizione delle istituzioni e della Pubblica amministrazione le proprie competenze, come sottolinea Mantovani: “Manageritalia ha una lunga storia di collaborazione con le istituzioni. Abbiamo infatti messo a disposizione le nostre competenze e il nostro lavoro, anche gratuitamente, in forma organizzata attraverso la nostra rappresentanza. Sulla scorta delle esperienze virtuose di cooperazione, pensiamo che il modello della sussidiarietà sia quello vincente".

"Le istituzioni - conclude Mantovani - devono occuparsi di ciò che compete loro, ma molte attività operative possono essere delegate a quella parte della società organizzata, di cui anche noi facciamo parte, perché si possa lavorare attivamente e concretamente alla realizzazione di un bene comune, utilizzando in collaborazione risorse private oltre a quelle pubbliche”.

Știri


10.04.2014
Caf-ul sau contabilul? argumente pro şi contra Citește

Articole


06.07.2014
Datorii colectate în numele registrul comercial Citește


05.07.2014
Redus capitalul pentru a costituii o societate pentru acțiuni Citește


06.05.2014
Equitalia: folderele de plată Citește


06.05.2014
Equitalia: Cum descoperi poziţia ta Citește

Site-uri recomandate


15.11.2021
Banca Wir Deschide


14.11.2021
Binance Deschide


01.10.2021
it.cointelegraph.com Deschide


01.09.2021
blockchain4innovation Deschide

© 2021 Studio Capaccio | P.Iva 02612570966 | Privacy | Realizzato da newgst.com