Logo studio Capaccio

Bine ați venit

Nuovo servizio!

Più o meno costrette a causa dei nefasti effetti della pandemia, o per semplice spirito imprenditoriale, molte persone stanno accarezzando l’idea di aprire un’attività autonoma.

La domanda ricorrente di chi intende mettersi in proprio è la seguente: “Quanto dovrei riuscire a fatturare, per arrivare ad una retribuzione dignitosa, tenendo conto degli esborsi previdenziali e fiscali ?”.

In primo luogo è necessario contattare lo Studio, per identificare con l'aiuto della Professionista il codice Ateco corrispondente all'attività che si intende intraprendere, e valutare qual è la più vantaggiosa tra le varie opzioni disponibili, dalle quali dipendono strettamente gli importi che andranno ad intaccare il reddito.

Individuato il codice attività corretto, l’aspirante imprenditore può richiedere l’attivazione del Simulatore Reddituale online, dedicato al regime dei forfetari e parte integrante della consulenza, tramite il quale sarà possibile visualizzare il prospetto dei costi da sostenere ed una previsione di massima del reddito netto realizzabile a seconda del fatturato previsto.

Motivațiile care induc o persoană să ia în considerare pornirea unei activităţi autonome sunt mute:

  • spiritul antreprenorial;
  • necesitatea de a se lua înapoi în joc pentru cei care au pierdut locurile de muncă, și poate pentru cei care au o vârstă deosebita ca sa fie salariat.
  • deschiderea TVA

Dacă nu aveți nici o experiență în acest domeniu, este inevitabil să nu posedaţi abilitățile necesare pentru a decide intre nenumeratele optiuni, si in caz de o alegere forțată, destul de intalnita in zilele noastre, pentru a evalua propunerile antreprenorului.

Oricare ar fi motivul care vă stimulează pentru a obține dreptul, costurile asociate cu această alegere trebuie să fie măsurate cu atenție pentru a evalua conștiincios cheltuielile la care vă veți confrunta și suma vânzărilor care este necesară pentru a obține venitul.

Un alt parametru trebuie luat în considerare este complexitatea legilor fiscale din țara noastră, prin care este necesar să fie ghidat de o pregătire profesională, analizarea a acestora cu atenție, toate variabilele posibile pentru a decide care formează corporative luate, în funcție de nevoile sale specifice, tipul de activitate pe care doriți să luați în considerare și posibila prezență a membrilor.

Contabilul va evalua toate variabilele la joacă, va indica cele mai potrivite soluții, va explica clientului costurile, beneficiile și dezavantajele inevitabile și opțiunile diverse.

După ce au analizat toate variabilele și cea mai potrivită soluție, medicul contabil va da de fața cu toate instituțiile implicate în crearea și concluderea unei afaceri(camera de comerț, INPS, INAIL, comună, Agenzia delle Entrate, Agenzia delle Dogane), îndeplinirea tuturor procedurilor, cu informatizarea administrației publice, sunt realizabile numai sub o formă electronică.

După ce sa început afacerea, contabilul se ocupă cu înregistrarea de contabilitate obligatorie și de gestionare a activelor amortizabile, elaborarea situaților financiare anuale, completarea formularelor, plata de returnări de taxe corporative și personale.

Opțional puteți întocmi planul de afaceri, un document care conține ideea de afaceri și strategii pentru a realiza acest lucru, ajutând antreprenorul pentru a evalua capabilitățile, slăbiciunile și puncte forte ale proiectului.

Doctorul contabil poate oferi o evaluare a companiei, să aibă o valoare de pornire pentru a începe negocierea de o posibilă achiziție, și asistă clientul în cumpărarea sau vânzarea de acțiuni.

Dar lucrarea de către doctorul contabil variază nu numai în domeniul contabil: printre activitățile sale, competența sa include administrarea activități, aprecieri, evaluări și opinii, consultanța contractului de muncă, sau alte feluri de contract, revizii, succesiuni ereditare.

Adnkronos

(17-MAG-22 19:50) Ispra, il lupo è tornato
Immagine Adnkronos

(Adnkronos) - Sono 3.300 i lupi presenti sul territorio italiano. La stima deriva dal primo monitoraggio nazionale coordinato da Ispra, e svolto tra ottobre 2020 e aprile 2021 con la partecipazione di una vasta rete di esperti e volontari. Poco meno di un migliaio di individui si muove nelle regioni alpine, mentre sono quasi 2.400 quelli distribuiti lungo il resto della penisola. La specie occupa stabilmente circa 41.600 km2 nelle regioni alpine e 108.500 km2 nelle regioni peninsulari, pari a poco più del 50% del territorio italiano. Oggi la popolazione di lupo in Italia ha dunque decisamente migliorato il suo status di conservazione. Grazie alla sua tutela legale e all’aumento tanto delle foreste quanto delle specie preda, il lupo ha ricolonizzato spontaneamente buona parte della Penisola - sottolinea il WWF Italia - ma le minacce per la sua conservazione restano, in primis bracconaggio e mortalità accidentale.

Știri


10.04.2014
Caf-ul sau contabilul? argumente pro şi contra Citește

Articole


06.07.2014
Datorii colectate în numele registrul comercial Citește


05.07.2014
Redus capitalul pentru a costituii o societate pentru acțiuni Citește


06.05.2014
Equitalia: folderele de plată Citește


06.05.2014
Equitalia: Cum descoperi poziţia ta Citește

Site-uri recomandate


14.01.2022
Camera di Commercio di Milano Deschide


14.01.2022
Camera di Commercio di Milano Deschide


30.11.2021
Cryptoavvocato Deschide


15.11.2021
Banca Wir Deschide

© 2022 Studio Capaccio | P.Iva 02612570966 | Privacy | Realizzato da newgst.com